När man pysslar med sportsbetting så finns det en hel del att tänka på. Visst kan man spela helt utan förkunskaper men de flesta som spelat ett tag håller med om att det blir roligare ju mer kunskap man har. Man kan liksom utveckla en magkänsla för hur det kommer att gå i matcher och lopp efter ett tag. Men det finns även bra strategier som man kan använda när man spelar på odds.

Mobil och fotboll

Det är nämligen så att även inom sportsbetting kan man ha det som kallas för spelstrategier och i detta rätt vida begrepp hittar vi en väldigt viktig sak för sportsbetting – spelkassan. På engelska brukar man säga Money managment om detta men vi väljer att rätt och slätt kalla det för spelkassan. Det handlar om hur man hanterar sina spelpengar och hur man förvaltar de pengar som man har att spela med. När man läser på lite om detta förstår man ganska snabbt att det inte finns någon självklar vinnande mall för hur man ska göra. Men det som alla kan vara överrens om är att man ska ha stenkoll på sin spelkassa och att man aldrig ska spela för mer pengar än man har råd att göra av med.

Olika typer av spelkassa

Det finns några olika typer av spelkassa man kan hålla och de vanligaste ska vi gå igenom nu. Självklart är det upp till var och en hur man hanterar sin ekonomi. Viktigast är att du har koll och att du vet hur mycket du har råd att göra av med. Sedan är det även viktigt att tänka på vad man har för mål med sitt spelande, om man vill försörja sig på det i slutändan eller om man vill ha det som hobby. Vi rekommenderar alltid att man har sitt spelande som en rolig hobby. Det är väldigt få människor som klarar av att leva på det och det krävs extremt mycket av dem som gör det.

Kellys formel – en del av Movebet

Att använda sig av Kellys formel innebär att man använder sig mycket av sin egen värderingsförmåga samtidigt. På grund av det så blir insatserna olika stora beroende på vad man spelar på eftersom att man måste uppskatta hur stark ens egen värdering är i sammanhanget. Oftast brukar man utgå från att man har ett intervall på mellan 1och 6 procent. Grundstenen i Kellys formel är att man alltid ska utgå från sin egen spelkassas budget. Så när du använder dig av den kommer det att gå till så här; du ska lägga en satsning på ett odds, beroende på hur sannolikt du uppskattar att det är att du kommer att vinna med denna satsning lägger du ditt bet.

Använd spelkassan klokt

Räknar på miniräknare

Du använder dig av din spelkassa och om du tror att det är högst sannolikt att du vinner på bettet så satsar du närmare 6 % av den. Om du känner dig mera osäker på att det ska gå in så satsar du istället närmare 1 % av den. På detta sätt så kommer du alltid att lägga satsningar som står i bra proportion till din spelkassa. Om du har mindre pengar att spela för blir också satsningarna mindre, har du en större spelkassa blir satsningarna större. Allt eftersom att du hela tiden använder dig av procent när du räknar på hur mycket du ska lägga. Tänk på att det är din egen värdering av oddset och utfallet du ska gå efter, oftast brukar man själv få fram odds som ligger under spelbolagens. Det måste man ta med i beräkningarna när man sedan jämför sina egna odds med dem man ska spela på.

Eftersom att sportsbetting är en spelform som styrs av både slump och skicklighet så är det bra att föra register över sitt spelande. Om du har anteckningar på hur du spelat tidigare och hur det har gått så kan du med fördel använda dem tillsammans med Kellys formel. För att man ska gå plus med sitt bettande är det nämligen väldigt bra att tänka långsiktigt och att gå tillbaka och analysera sitt spel kan vara ovärderligt. Som du antagligen förstått nu är det så att om man vill bli framgångsrik med hjälp av denna bettingstrategi så gäller det att själv vara påläst. Det är en strategi som fungerar över lång tid och inte bara för ett par, tre spel. Det gäller att ha tålamod och att suga åt sig så mycket kunskap man bara kan eftersom att man måste kunna värdera sina egna chanser att vinna.

Flatbet

Använder man sig av den här strategin så går det till lite annorlunda. Flatbet ingår nämligen inte i kategorin Movebet som Kellys formel gör. Här spelar man med exakt samma insatsbelopp på alla sina bets. De flesta menar att det krävs mer disciplin hos den spelare som använder sig av Flatbet eftersom att man hela tiden måste hålla sig till samma belopp. Det är nämligen så att man här bara har ett spann mellan 1 och 3 procent att röra sig mellan. Nu kanske du tror att detta skulle vara en sämre strategi för den sakens skull med så är det inte. Egentligen är det nästan en bättre strategi eftersom att du inte behöver värdera så mycket själv.

Dock finns det en del faktorer man måste tänka på när man använder sig av Flatbet för att det ska bli lönsamt i längden. För det första så behöver man få vinst i hälften av alla bets man gör där oddset ligger över 2,0. Alltså är det även här en fördel att föra en spelbok över alla sina spel och kunna gå tillbaka och analysera sitt spel över tid.