Om du är en av de som redan spelar betting på nätet, så känner du säkert till hur många olika former av betting och bettingspel som finns. Ja, egentligen räcker det att bara vara lite intresserad av sport för att känna till detta idag. Frågan är dock om det egentligen är några skillnader på dessa olika former av betting, eller om du har lika stor chans på alla dessa?

Nu är det heller inte alla som har koll på vad betting egentligen är. Hur uppstod detta spel och vilka bettingspel och former av betting var det som fanns från början? Läs vidare här så får du svaren på allt detta och mycket mera. Kanske blir du också en bättre spelare på sportsbetting. Helt klart är att du i alla fall får mera kunskap och gör bättre val gällande dina framtida odds spel.

Vad är betting

När ordet betting, som härstammar från engelskan, ska översättas. Ja, då blir detta rakt av vadslagning på svenska. Vad är det då du som spelar betting online verkligen gör? Jo, du slår vad med en bookmaker online, satsar pengar på ditt spel med chansen att vinna ditt vad.

Detta är då en mycket enkel förklaring av vad betting egentligen är. För många är detta något mycket större än bara ett vad, eller ett spel. Det blir då för dem en hel livsstil, där de också umgås i kretsar med människor som spelar betting. Deras krets av vänner spelar betting, och när dessa personer träffas så talas det om betting och de ser på sport tillsammans.

Som du förstår så är betting något individuellt för varje person. En del känner mycket starka känslor för detta spel, medan andra aldrig kommer i kontakt med det. Om du vill veta vad du tycker och känner, är det bara att prova. Det enda som kan svara på detta är om du provar att lägga ett spel själv för att se om även du kan bli en vinnare.

Bettinghistoria – Så började det

Som lite kuriosa, när det gäller betting, kan det vara roligt att veta vad som kom först. Om du ska gå långt tillbaka i bettingens historia, så går det tillbaka så långt som till gladiatorspelen, för att sedan gälla de Olympiska spelen.

När bettingen officiellt kom till Sverige, var när den svenska staten presenterade Stryktipset för första gången 1934. Då bar det namnet Tolvan, men fick sedan 13 matcher och ändrade namnet till dagens Stryktips.

Detta satte då fart på det svenska spelandet, varvis den svenska staten skapade flera olika spelformer. Numera är det dock på nätet som du finner de flesta valmöjligheterna och även de bästa oddsen på dina spel.

Olika sätt att spela betting

När det gäller de olika sätten som finns att spela betting, så handlar detta om allt från tips, till att själv skapa sina oddsspel. Alla de som säger sig kunna något om betting samt de som spelar på ett professionellt plan. Ja, de talar sig varma för att du alltid ska skapa egna spel och spela på just de matcher du har kunskaper om. Hur som helst är valet ditt och nedan ser du ett antal olika spel och former av betting.

  • Stryktipset och Måltipset: Här handlar det om att tippa, vilket då i mångt och mycket kan jämföras med att spela på Lotto. Detta i hänseende till att dina chanser att vinna minskar drastiskt. Här måste du helt enkelt pricka in många rätt för att vara den som kammar hem en bra vinst.
  • Matchresultat: När du spelar på vilket matchresultat det ska bli i en match, så kan detta idag göras på ställningen vid halvtid eller på det slutliga resultatet. När du spelar på denna form av betting, är det alltid rekommenderat att spela ett system, då detta ger dig en större chans att vinna.
  • 1×2 bets: Här finner du en av de spelformer som spelas mest. Detta är också helt rätt, då det är den form av betting online som ger dig störst chans att vinna. När du spelar på 1×2 bets så satsar du på om det ska sluta med hemmaseger, oavgjort eller med bortaseger.

Så spelar du betting online

Det finns två sätt att spela betting online. Detta är att spela livebetting eller att spela traditionell betting innan spelet startar. Att spela på det ena utesluter inte det andra, utan det går givetvis att vara spelare på bägge dessa spelformer.

För att kunna spela betting online så måste du registrera dig som spelare hos en bookmaker på nätet. I samband med detta så erbjuds du alltid en sportbonus. Detta är naturligtvis något som du ska utnyttja.

Något du som idag väljer en ny bookmaker online ska tänka på, är att den nya svenska spellagen träder i kraft 2019. Detta betyder att du som vill vara säker på att din bookmaker fortfarande erbjuder spel på den svenska spelmarknaden, väljer en väletablerad svensk bookmaker.

Sammanfattning av betting

När du spelar betting online finns det många former av betting att spela på. Här gör du alltid bäst i att spela med dina kunskaper och det du tror på. Detta samtidigt som att valet av den form av betting du spelar på ger dig större chanser till vinst.

Naturligtvis ska du också alltid se till att välja ett svenskt spelbolag som ger dig bra odds bonus och höga odds på allt du väljer att spela på.