Fantasy sports är något som börjar bli allt vanligare på bettingsajterna. För den som inte vet vad fantasy sports går ut på. Så är det att var och en skapar sig ett lag med hjälp av av spelare som finns i verkligheten, man blir en manager helt enkelt. Sedan får fantasilaget möta andra påhittade lag i en turnering eller liga. Det är en utmaning och det gäller att sia vad de andra deltagarna tänker betta.

Fantasy sports är ett sätt att spela som att det dels sporrar, men också ger mer underhållning, jämfört med vanlig sportsbetting. Dessutom kan det även kännas mer belönande eftersom att man som manager lägger ner mycket tid på spelstrategier och analyser. Detta innan man satt ihop laget och bettingen sker.

De häftiga sporterna i fantasy sports

Det finns många olika sporter inom fantasy sport, dels så är det ett lagspel, men det finns också individuella sporter att välja mellan. Fördelen är att den som ska skapa och coacha ett team, har mycket kunskaper om sporten som man tänker skapa laget i.

Fantasy fotboll

I Sverige och övriga Europa är det fantasy fotboll som är populärast hos spelsajterna som erbjuder sportbetting på fantasy sports. Som manager går det att välja många olika ligor och turneringar som sitt fotbollslag kan delta i. Bland ligorna kan man till exempel välja mellan Serie A, Premier League, Primera Divisón, Champions League, Ligue 1, Bundesliga och Allsvenskan.

Fantasy ishockey

Fantasy ishockey är populärt både i USA och Europa på bettingsajterna. På de amerikanska spelsajterna är det spel på NHL som är populärast. På de europeiska sajterna går det förutom NHL också att betta på KHL och SHL. Svenska bettare har alltmer börjat få upp ögonen för fantasy sports och förmodas att satsa alltmer på SHL i fantasy ishockey i framtiden.

Fantasy tennis

Det sägs att tennis är den fantasi sporten som är den mest ultimata och det beror mycket på att det arrangeras tennisturneringar året runt över hela världen. Betting på fantasy tennis är enormt stort internationellt och det finns vissa spelsajter som delvis eller helt fokuserar på fantasy tennis. Turneringarna WTA- och ATP-turneringarna är naturligtvis i fokus, men det går också att spela på Futures och Challengers.

Fantasy golf

I fantasy golf sätter managern ihop ett team av golfspelare, väljer från en lista bland aktiva spelare, för att sedan delta i olika golfturneringar världen över med sitt team. Det går att anmäla sig till bland annat PGA Tour och European Tour. Man bör ha kunskaper om de olika golfspelarna, banorna och liknande. När det väl är dags att sätta ihop sitt golfteam och ställa upp i turneringar.

Fantasy e-sports

Det kan vara svårt att förstå att det ens går att betta på e-sports, för den som är okunnig. Numera går det också att sätta ihop ett e-sportsteam och ställa upp i olika turneringar i fantasy e-sports. Där de större är e-sporterna är DOTA 2 och Legends of Legends. Det finns mycket pengar som står på spel inom fantasy e-sport, eftersom prispotterna kan omfatta flera tusen och upp till miljoner dollar.

Fantasy F1

Inom fantasy F1 sätter man ihop sitt egna team, för att sedan delta i olika ligor. Bland de ligorna som det går att välja mellan är World Championship, GP, Ferrari League, Global League och United Kingdom League eller privata ligor. Efter att man har anmält sig till någon av ligorna gäller det att se till att få så många poäng som möjligt.

Fantasy MMA

För de spelare som tycker om lite action finns det också fantasy MMA att sätta ihop ett team i, för att sedan delta i olika turneringar. Denna fantasi sport är dessutom perfekt för nybörjare inom fantasy sports. Eftersom MMA deltagarna möts och vinnaren får poäng, svårare än så är det inte. Ju fler poäng man får ihop med sitt team, ju bättre vinster får den som bettar.

Andra fantasy sporter

Något som är mycket stort i USA är att spela på Fantasy MLB (baseboll). Det har till och med blivit så att MLB:s ledning har tvingats förbjuda spelare att delta i denna fantasi sport. En annan sport som har börjat bli allt vanligare är fantasy trav. Det finns också fantasy amerikansk fotboll och fantasy basket (NBA), som är de största fantasi sporterna i Amerika. Andra sporter som förmodligen kommer bli fantasy sports inom en snar framtid i Sverige och Europa, är bandy och speedway.

Sammanfattning

Fantasy sports blir allt populärare bland bettare världen över. Genom att man skapar sitt eget lag eller team blir det till en utmaning. Det ultimata är att få kamma hem vinstpotter, stora som små. Idag är det allt fler spelsajter som börjar erbjuda fantasy sports betting. Vilket fler intresserade spelare har börjat upptäcka. Dessutom att det blir extra spännande att följa sitt lag eller team, som förhoppningsvis besegrar andra fantasylag. Det kan knappast bli mer rafflande och nervkittlande än så.

Naturligtvis hänger det på hur mycket kunskaper och erfarenheter man har som manager, och hur väl laget kommer klara sig. Något som man bör veta är att fantasy sports kräver engagemang från spelarens håll för att lyckas. Fantasy sports är här för att stanna och att det är fantasin som sätter stopp för vilka sporter som kommer att finnas i framtiden!